Informatie Shantyfestival 2019

De datum is vastgelegd! Op zaterdag 31 augustus 2019 zal het 7e Shantyfestival worden gehouden op het Boeiplein bij Dorpshuis de Boei aan de Kerklaan in Vinkeveen. Het festival zal buiten worden georganiseerd maar bij slecht weer wijken we (opnieuw) uit naar de sporthal van het Dorpshuis.

De Turfschippers) en ook ons Piratenmeidenkoor zullen deze middag weer act de préséance geven. De andere 3 koren zijn onderstaand afgebeeld.

Zet de datum vast in uw agenda! Een heerlijk begin van het najaar zo net na de vakantie.

Schager zeemanskoor “Onder Zeil” uit Schagen

Het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil”, opgericht in 2003 met als thuishaven Schagen, bestaat uit een bemanning van een 50-tal zangers en muzikanten afkomstig uit diverse plaatsen uit de Kop van Noord-Holland.
Het koor is samengesteld uit een groep enthousiaste landrotten en oud-varensgezellen. Zij houden van de zee, van schepen en van veel wat daar mee te maken heeft.
Het repertoire van Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” bestaat uit een groot aantal shanty’s en seasongs en diverse andere populaire liederen, die garant staan voor een boeiend optreden.

Het koor wordt muzikaal ondersteund door een aantal accordeonisten, een gitarist en een basgitarist. Bij enkele liederen zijn af en toe de mondharmonica, banjo, wasbord, kazoo en djembé te beluisteren.