Informatie Shantyfestival 2023

De datum is al weer vastgelegd! Op zaterdag 26 augustus 2023 zal het 9e Shantyfestival worden gehouden op het Boeiplein bij Dorpshuis de Boei aan de Kerklaan in Vinkeveen. Het festival zal buiten worden georganiseerd maar bij slecht weer wijken we uit naar de sporthal van het Dorpshuis.

De Turfschippers en ook ons Piratenmeidenkoor zullen deze middag weer act de préséance geven. De andere 3 koren zijn binnenkort bekend.

Zet de datum vast in uw agenda! Eenheerlijk begin van het najaar zo net na de vakantie en kom gezellig luisteren en meezingen. Er is een drankje en een broodje te koop dus kom genieten.

Shanty en zeemanskoor De Turfschippers uit Vinkeveen

De Turfschippers zijn de organisatoren van dit inmiddels niet meer weg te deken Shantyfestival in Vinkeveen en dat al voor de 9e keer. Het koor is opgericht in 2008. De bezetting van de Turfschippers bestaat inmiddels uit 33 zangers, 5 muzikanten, een dirigent en enkele dames die de kleding en catering voor hun rekening nemen.. Alle zangers komen uit de gemeente De Ronde Venen. Er wordt zo’n 20 tot 25 keer per jaar opgetreden. Naast het festival organiseert het koor in januari/februari ook het meezingfestival in het Turfschipperscafé De Boei aan de Kerklaan in Vinkeveen. Mede door de aparte combo samenstelling is het mogelijk om afwijkende zeemansnummers te zingen die bij andere shantykoren in Nederland meestal niet te horen zijn. De Turfschippers willen nog wel graag uitbreiden en zijn op zoek naar een dirigent(e), een gitarist en enkele zangers.

De Piratenmeiden uit Vinkeveen

De meiden waren de verrassing van het festival in 2017 en konden rekenen op veel bijval van het publiek. Zo’n 20 fraai uitgedoste zeemansvrouwen zingen de ‘echte’ zeemansliederen die de aanwezigen ongetwijfeld uitnodigen om mee te zingen. Deze piraten meiden staan in (goede) relatie met de Turfschippers en zullen dan ook door enkele van hun muzikanten ondersteund worden.

Dit jaar is het koor uitgebreid met dames die ook graag mee willen zingen en zo is een koor ontstaan van ca 30 dames uit De Ronde Venen en ver daarbuiten. Dat beloofd wat!

Niet meer weg te denken op ons eigen festival dus: ZE STAAN WEER OP HET PROGRAMMA!