In het najaar van 2008 zijn een aantal vrijwilligers van de R.K. Kerk in Vinkeveen gestart met Shantykoor de Turfstekers. Binnen anderhalf jaar werd het een Shantykoor met 26 leden, dat regelmatig optreedt. Nu bestaat het koor inmiddels uit ca. 40 leden incl. dirigent, combo en de dames die de kleding en de catering verzorgen.

Door het repertoire, wat nu ook uit veel zeemansliedjes bestaat, is de naam inmiddels gewijzigd in Shanty en zeemanskoor de Turfschippers. De Rondeveense Turfschippers maken uw feest compleet met hun vrolijke shanty’s en zeemansliederen. Onder leiding van dirigent en combo verzorgen wij veel optredens in de regio en ver daarbuiten. Heeft u iets te vieren schroom dan niet om naar de mogelijkheden te vragen bij het bestuurslid die de boekingen verzorgd.

Shanty en zeemanskoor de Turfschippers is opgericht op 1 september 2008 en bestaat grotendeels uit Vinkeveners en Ronde Veners (Mijdrecht, Wilnis, Waverveen en Abcoude).

Wij repeteren 1 maal per 14 dagen op de donderdagavond. Gemiddeld treden wij 2x per maand op, met uitzondering van de zomerperiode dan houden wij “even” een zomerstop. De maanden mei/juni zijn de drukste maanden voor ons koor.

Elk jaar in augustus houden wij ons supergezellige Shantyfestival. In de maand januari organiseren wij het meezingfestijn in de vorm van een Turfschipperscafé met de slogan “Zing mee in ons Turfschipperscafé”.

Graag zien wij u bij 1 van onze openbare optredens. De agenda staat op de website en ook op Facebook kondigen wij de optredens aan.

Wilt u ons koor “sponsoren” dan zijn er mogelijkheden genoeg. Donateur, jaarsponsor, festivalsponsor of Turfschipperscafé sponsor. Voor info neem dan contact op met onze penningmeester.