• Johnson

Over ons

Het begon in het najaar van 2008 met een ‘grapje’ van een aantal vrijwilligers van de R.K. Kerk in Vinkeveen. Binnen anderhalf jaar werd het een Shantykoor met 26 leden, dat regelmatig optreedt. Nu, 1 maart 2015, staat de teller inmiddels op 46 leden incl. de man van de techniek en de dames die de kleding en de catering verzorgen. 

De Vinkeveense Turfschippers maken uw feest compleet met hun vrolijke zeemansliederen. Muzikaal leider van het koor is Con Huijbreghs, muzikale begeleiding is in handen van Jan Vesters en Dick Haak op accordeon, Leo Blom als toetsenist, Adri Kolenberg op de kleine trom, Koos Vermaas op de grote trom en Henk Gruter op gitaar. Dit alles onder technische begeleiding van Jan van der Linden en Hennie Versteegh.

Shantykoor de Turfschippers is opgericht op 1 september 2008 en bestaat grotendeels uit Vinkeveners en Ronde Veners (Mijdrecht, Wilnis, Waverveen en Abcoude).

Wij repeteren 1 maal per 14 dagen op de dinsdag avond in het EHBO gebouw (in het Zwanenpark) te Vinkeveen. Gemiddeld treden wij 2x per maand op, met uitzondering van de zomerperiode dan houden wij "even" een zomerstop.

Inmiddels is de naam, door het gewijzigde repertoire, veranderd in Shanty en zeemanskoor de Turfschippers

Facebook

Jaarsponsoren