• Festival 2017

2017

ORGANISATIE

Op zaterdag 19 augustus organiseert Shanty & zeemanskoor de Turfschippers voor de vijfde keer het Shantyfestival 2017. Het is de organisatie weer gelukt om het, voor de Ronde Venen, unieke festival weer rond te krijgen. Vinkeveen zal deze dag weer overspoeld worden met zangers en zangeressen die naar verwachting weer voor veel toeschouwers de mooiste oude en zeker ook nieuwe zeemansliederen laten Klinken.

SPONSERING

Uiteraard kan zo'n festival niet zonder sponsors. Gelukkig is Regiobank Vinkeveen ook dit jaar weer bereid gevonden om als hoofdsponsor op te treden. Daarnaast prijzen wij ons gelukkig met de giften van vele ondernemers en particulieren uit Vinkeveen maar ook van buiten het plassendorp. Deze sponsors krijgen een ereplaats op het grote sponsordoek wat naast het podium zal worden geplaatst. Dankzij deze sponsors is het festival weer gratis te bezoeken.

FESTIVALTERREIN

Net als de vier voorgaande jaren vindt het festival plaats op het plein bij SCC de Boei aan de Kerklaan in Vinkeveen. Het plein wordt omgetoverd tot een echt festivalterrein met een groot muziekpodium, diverse drank en eettentjes, voldoende zitplaatsen en een gedeeltelijke overkapping. Bij (heel) slechte weersomstandigheden wordt er naar binnen uitgeweken en vind het festival plaats in de sporthal SCC de Boei.

DEELNEMERS

Ook dit jaar zijn er weer 4 deelnemende koren en dat zijn:

Shanty en zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen

De Turfschippers bestaan sinds 2008 en is de organisator van het festival. Het koor bestaat uit 44 leden incl. muzikale begeleiding, technicus, en dames voor de verzorging. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door 2 accordeons, gitaar, toetsenist, concerttrom en grote trom. Er wordt zo'n 20 tot 25 keer per jaar opgetreden meest in maar ook buiten de regio. De koorleden komen uit de dorpen van de gemeente de Ronde Venen. De thuishaven is Vinkeveen.

Koor Bravour uit Woerden

Een bekend koor in het groene hart maar ook ver daarbuiten. Het koor bestaat uit circa 40 zangers en 7 muzikanten w.o. 4 accordeonisten. zij zijn begonnen in april 2001. Diverse prijzen zijn binnengehaald op de vele festivals die door het hele land bezocht werden. Ook de t.v. is niet onbekend bij Bravour. Zij zijn voor de tweede keer te gast op het festival.

Zeemanskoor de Raddraaiers uit IJmuiden

Het kleinste koor op het festival met 17 zangers. De muzikale begeleiding bestaat uit 2 accordeonisten, banjo, gitaar, tuba en slagwerker. In 2008 werd het repertoire aangepast met veel Engels en Duitstalige muziek. De reden hiervoor was dat het koor veel, liefst 75% van hun tijd, werd uitgenodigd op riviercruise schepen. Dat brengt het jaarlijkse optredens op zo'n 50 stuks met o.a. bezoeken aan België, Duitsland en Zwitserland. Ook de t.v. is voor het koor niet onbekend met een optreden bij tv Max, in Man bijt Hond en bij RTL.

Viswijvenkoor Gouda uit Gouda

Ook dit jaar is er een vrouwenkoor aanwezig op het festival. De eerste liederen werden door het koor al 20 jaar geleden gezongen. Het viswijvenkoor Gouda bestaat uit 30 vrouwen en wordt begeleid door 2 accordeons een dwarsfluit en een klarinet. Het liefst treden ze tussen het publiek op met hun vrolijke maar ook vaak ondeugende liedjes.

Programma

Routebeschrijving

Facebook

Festivalsponsors 2017

Jaarsponsoren