• Festival 2016 1

2016

 

ORGANISATIE en SPONSERING

Zaterdag 20 augustus is het weer feest in Vinkeveen. Nu voor de vierde keer staat het plassendorp geheel in het teken van het Shantyfestival. Ook nu is dit festival weer mogelijk gemaakt doordat de Regiobank Vinkeveen en vele andere sponsors uit de Ronde Venen en zelfs daarbuiten hieraan een financiële bijdrage hebben geleverd. Hierdoor kan het festival weer geheel gratis te bezoeken zijn.
Hiervoor hartelijke dank.

 

FESTIVAL TERREIN

Ook dit jaar vindt het festival weer plaats op het plein bij SCC de Boei aan de Kerklaan in Vinkeveen. De pakeerplaats is omgetoverd tot een echt festival terrein met een muziek podium, div. drank en eettentjes, zitplaatsen en een gedeeltelijke overkapping. Bij (heel) slecht weer wordt er uitgeweken naar binnen in de Boei.
Zie ook de routebeschrijving.

 

DEELNEMERS

Vier koren zullen deze middag op het podium aantreden en dat zijn:

SHANTY en ZEEMANSKOOR de TURFSCHIPPERS uit VINKEVEEN

De organisator van dit festival. Het koor bestaat uit 45 leden incl. muzikale begeleiding, techniek en dames voor de verzorging. De zangers worden begeleid door twee accordeons, gitaar, toetsenist, concerttromen grote trom. Het koor bestaat sinds 2008, Er wordt 20 tot 25 keer per jaar opgetreden. De koorleden komen uit plaatsen van de gemeente de Ronde Venen. De thuishaven is Vinkeveen. 

 

VISWIJVENKOOR SOOTJEVISCH uit ZEVENHUIZEN

Dit koor bestaat al sinds 1997 en heeft al een rijke historie achter de rug. Het koor van 36 vrouwen is een graag geziene gast op braderieën (folklore) festivals etc. Ze zijn getooid in de originele klederdracht uit diverse visserdorpen. Ze hebben al 4 CD's uitgebracht. Ze worden begeleid door een accordeonist, gitaar en viool. Ze treden zo'n 20 keer per jaar op.

't JOPPEKOOR uit WARMOND

Het mannenkoor uit Warmond werd in 1997 opgericht door zo'n 30 zangers en enkele muzikanten. De meeste van de leden zijn watersport liefhebbers. Inmiddels bestaat het koor uit meer dan 50 leden. Ze worden begeleid door 4 accordeons en een gitaar. Ook is er op zondag 13 november het Joppe Shantyfestival.

SHANTYKOOR de IJSSELZANGERS uit MONTFOORT

Uit het stadje Montfoort komt shantykoor de IJsselzangers. Een veel gevraagd koor op festivals in binnen- en buitenland en natuurlijk zijn ze ook te beluisteren bij verzorgingshuizen en op feesten. Inmiddels hebben ze 3 CD's uitgebracht. Het koor, dat opgericht is in 2002, bestaat uit 35 zangers en wordt begeleid door 3 accordeons een grote trom en een concerttrom.

PROGRAMMA

ROUTEBESCHRIJVING

Facebook

Sponsors 2016

Jaarsponsoren