• Festival
  • Festival2

2015

 

 

 

Er is al maanden hard gewerkt door de festivalcommissie van de Turfschippers om het Shantyfestival 2015 op poten te zetten. Het belangrijkste item om ook dit jaar weer een festival mogelijk te maken was de financiering. Dat het festival na twee succesvolle jaren inmiddels volop bestaansrecht heeft in de gemeente de Ronde Venen blijkt wel uit de giften die zowel binnen als buiten de gemeente zijn binnengekomen al zijn verschillende leden daar ook zeer actief mee aan de gang gegaan. Zonder sponsoring is geen gratis festival mogelijk. Dankzij deze sponsorbijdrage van zowel particulier, fondsen, winkeliers als het bedrijfsleven kan voor de derde keer, op zaterdag 29 augustus, het feest weer georganiseerd worden. Hiervoor hartelijk dank. Al deze sponsors zullen nog een aparte vermelding krijgen. 
Op zaterdag 29 augustus is het dan zover. Het festival terrein op het boeiplein zal in de vroege uurtjes door de leden van de Turfschippers weer gereed gemaakt worden om de, hopelijk, vele toeschouwers weer goed te ontvangen.
Binnenkort o.m. een beschrijving van de deelnemende koren.

 

Routebeschrijving

 

Schema optredens

 

 

De Koren

 

Shantykoor de Turfschippers uit Vinkeveen.

De organisator van dit zangfestijn. Het koor bestaat uit 45 leden incl. techniek en dames voor de verzorging.
Het wordt begeleid door 2 accordeons, gitaar, toetsenist, concert trom en grote trom. Het koor bestaat nu 7 jaar.
Ze treden zo´n 20 tot 25 keer per jaar op. De koorleden komen uit de gemeente de Ronde Venen.
De thuisbasis is Vinkeveen

Mannenkoor de Poortzangers uit Woudenberg.

Opgericht in 2001. Een groot koor bestaand uit 60 zangers. Zingen hoofdzakelijk Nederlandstalig van smartlap tot zeemanslied.
Op het festival word alleen het zeemans repertoire gezongen. Ze worden begeleid door 4 accordeonisten, contrabas, concerttrom en grote trom.
Ook een eigen festival op zaterdag 5 September.

Shantykoor Almere uit
 Almere.
Dit koor is opgericht in 2001. Het koor bestaat uit 45 leden en deze worden begeleid door 4 accordeonisten, 2 gitaren en een concerttrom.
Ze worden gevraagd op diverse festivals. Hebben ook een CD uitgebracht.
Hun eigen festival is op zondag 6 september in Almere Buiten.

Shantykoor de Marconisten uit Leimuiden.

Opgericht in 2002. Dit koor bestaat uit 40 zangers en 5 gastvrouwen ondersteund door 3 accordeonisten, 1 banjo, contrabas en sousafoon.
Landelijk een bekend koor met liefst een 40 tal optredens. Hebben al 4 CD,s uitgebracht.
Hebben hun eigen festival op zondag 13 september

Facebook

Sponsors 2015

Jaarsponsoren